Soal Bahasa Inggris Inggriis Text 1 (for Question Number

Text 1 (for question number 1-7)

    Once there was a husband and his wife who had a baby. They had a dog named Bony. It was a very smart dog and faithful to them. The dog used to take care of the baby while were working in the rice field.

    One afternoon, while working in the field, they heard Bony barking. It was running toward them. Its mouth smeared with blood. The husband shocked and thought that it had killed their baby. Suddenly he took his sickle and threw it to the dog. It hit the dogs had and the dog head and the dog fell down and died.

    Hurriedly they got home and saw the baby sleeping. When the husband looked around in the babys room, he found a big snake lying on the floor. It was dead and blood spilled everywhere. It seemed the dog had killed the snake and the killed his faithful dog.

    1.    Who was Bony? Bonny was.

        a.    the husbands name

        b.    the wifes name

        c.    the bays name

        d.    the dogs name

        e.    the snakes name

Answer: D

  

2.    Why was the dog running toward the couple?

         a.    because it afraid of snake

        b.    because it was hurt

        c.    because the dog wanted some foods.

        d.    because the dog wanted to tell that something dangerous almost    happened in                 their home.

        e.    because a snake wanted to catch it.

Answer: D

    3.    finally killed by the husband.

        a.    the baby    d.    the dog

        b.    the snake    e.    the couple

        c.    the wife

Answer: D

    4.    The snake was killed by

        a.    the dog    d.    the child

        b.    the husband    e.    the baby

        c.    the wife

Answer: A

    5.    Was the baby hurt by the dog?

        a.    yes, it is    d.    no was not

        b.    yes, it was    e.    no, it doesnt

        c.    no, it did

Answer: D

    6.    Suddenly, he took his sickle ..(paragraph 2, sentence 5). The word suddenly             has the same meaning with the word

        a.    usually    d.    angrily

        b.    quietly    e.    hungrily

        c.    Quickly

Answer: B

    7.    Why was the husband shocked? Because

        a.    He thought that the dog hurt killed his baby

        b.    he was sick

        c.    he saw a snake

        d.    he saw a dog died

        e.    his wife fell down

Answer:A

8.     A    :    What kind of the narrative is it?

        B    :    It is.

      

        a.    romance

        b.    adventure

        c.    science fiction

        d.    mystery

        e.    Folktale

Answer:D

   9.    I ..to the mall last week  

        a.    went    d.    goes

        b.    go    e.    have gone

        c.    Gone

Answer:A

   

10. Lisa  : Do you mind turning on the fan for me ?

      Mita   : ..

a. no, thank you

b.  yes, I do

c. ld love to

d. not at all

e.yes, please

Answer: D

11. Dicky      : may I can to your house at 7 tonight ?

      Anne    : .. I will be going somewhere with my friend at that time.

a.yes, thats all right

b.yes, indeed

c.   lm afraid not

d.      not at all

e. why not

Answer: D

                                    Tuesday evening

                                    March 8, 2008

Dear Olga,

      It is a (12) .. to read your letter and to know about the music program at your university. Ill be (13) .. to go with you. My bus (14) .. be at your school at 4 oclock on Saturday. If you dont mind, Id like you (15) .. me at the bus station. See you on Saturday.

                                    Maritha

12. a.   happy

      b.   regret

      c.   nice

      d.   pleasure

      e.   pleased

Answer: D

13. a.   sad

      b.   sorry

      c.   happy

      d.   happily

      e.   worried

Answer: A

14. a.   can

      b.   will

      c.   should

      d.   must

Answer: B

15. a.   met

      b.   meet

      c.   meets

      d.   meeting

      e.   to meet

Answer: B

16.

A : Have you heard that uncle Joe will come next week?

B : Oh. really? When did he tell you?

A : Last week.

The underlined sentence is used to express ..

a. happiness

b. surprise

c. pleasure

d. enjoyment

Answer: C

17. I a fantastic film at the cinema last week.

a. saw

b. seeing

c. seed

d. See

Answer: A

18.

Watch the TV tonight. My daughter is on TV channel 5 at eight. She always makes me happy. Sure, I will.

From the underlined words we know that the first speaker feels .. her daughter.

a. angry with

b. proud of

c. worried about

d. disappointed at

Answer: B

19. The batik dress mother gave me is old, its colour has faded. Its refers to

a. mother

b. old

c. batik

d. Colour

Answer: C

20. I am sorry I dont know the answer, but I really wish I

a. know

b. have known

c. knew

d. will know

Answer: C

21. .you met your friend last Sunday?

a. Did d. Are

b. Do e. Were

c. Does

Answer: A

22. I listen to everything . . . he saids

a. Which

b. who

c. whom

d. whos

d. why

answer: A                       

23. this semester I had to buy fifteen books, most of . . . . english

a. which is

b. which are

c. whom were

d. whom is

e. whom are

answer: B

24. the company hired ten new employees, some of…. men

a. which is

b. which are

c. whom were

d. whom is

e. whom are

answer: D

25My sister, Siska has all her dresses made because

a. she likes sewing

b. she is a dress maker

c. she cannot sew at all

d. she doesnt have a good dressmaker

e. she cant offord to pay dress-maker

Answer: C

26. This area is not suitable for farming because the soil is not

a. fertile c. fertility e. fertilization

b. fertilize d. fertilizer

Answer:A

27. May I go shopping with my friends, mom ?

No, you.stay in bed until you recover.

a. can c. might e. must

b. may d. could

Answer:E

28. When do you want to have the parcelsto you hosue ?

Its better tomorrow morning

a. deliver c. delivered e. be delivered

b. to deliver d. delivering

Answer: C

One evening last week my and I were sitting quietly at home. Suddenly we heard a loud bang. I supposed that the old lady in the flat above ours was moving the furniture about. My wife was afraid that the noise would wake the baby. She turned down the TV and moment latter we heard someone calling for help.

I run upstairs. The old ladys door was shut but I could see smoke coming through the letter box and under the door and smell something burning. Ring the fire brigade . I should down to my wife.

I banged on the door but the old lady took a long time answer. I was turning over in my mind the idea of breaking the door down when she finally appeared.

I was having a bath, she said, when the water heater in the kitchen blew up. And I was getting dressed when you knocked.

I took her down stairs to our flat. Smoke was pouring out of the kitchen and the heater was in flames. Just then I heard a fire engine arriving outside and the heavy footsteps of the firemen on the stairs. Its in here, I shouted, You turned up promptly, I must say.

When I got back to our flat, my wife was making the old lady a cup of tea, Soon afterwards, the fire chief came in to ask a few questions. It turned out that the fire was not very serious and the firemen were already putting it out. When they left, my wife went up with the old lady to help her clean up the mess.

When she returned, my wife remarked : Its all right now. Nothing was damaged except the water heater. But wasnt it lucky that baby slept through the noise ?

She took the teacups into the kitchen and I heard her scream and the cups crash to the floor. When I got there, water dripping from the ceiling and forming a pool on the floor. The baby woke up at least and began to cry.

Choose the right statement

29. What is the story about ?

a. A disastrous accident

b. A confused old lady

c. A fire brigade in action

d. A surprising evening

e. A small accident in the kitchen

Answer: E

30. The writer suspected that something was wrong when

a. there was a loud noise

b. there was a cry for help

c. his wife was afraid of the noise

d. furniture was being moved about

e. he saw smoke coming through his letter-box

Answer: B

31. Which of the following statement is true ?

a. the old lady hurried to the door when yhe writer knocked

b. the noise in the old ladys flat didnt disturb the baby

c. the writer kicked the door open to save the old ladys life

d. there was great damage in the flat ofter the fire

e. the old lady immediately called the fire brigade

Answer:B

32. Turning over in my mind in paragraph 3 means

a. chancing c. reminding

b. repeating d.considering e.supposing

Answer: D

33. After reading the whole story, we know that

a. the old lady was good at house cleaning

b. the baby was startled by the some of the fire engine

c. the fire occurred because the old lady had been careless

d. the old lady always enjoyed having tea with the writers wife

e. the fire had caused a leak in the ceiling of the writers kitchen

Answer: E

34. Which of the following statement is not true ?

a. the baby woke up a long while after the fire

b. the writer and his wife were at home watching TV that night

c. the fire engine didnt arrive as quickly as the writer had thought

d. the writers wife was so startled that the cups fell from her hends

e. the writers wife didnt expect to see a pool of water in her kitchen

Answer: C

35. Nowadays people prefer using small cars than big ones because they are more

a. economic c. economical e.economically

b. economy d.economize

Answer: C

36. The place ..the Dutch imprisoned Pangeran Diponegoro was hilly

a. which c. that e.in which

b. that d.on which

Answer: E

37. The woman begged the robber

a. dont take my money

b. not to take her money

c. not taking her money

d. he didnt take her money

e. hed better not take her money

Answer: B

38. Every night the street vendors walk along the road andfood and drink.

a. sells c. sell e.is selling

b. to sell d.selling

Answer: C

39. Someone had stolen his car last night

He..forgotten to lock the garage

a. would have c. should have e. must be

b. might have d. could have

Answer: B

40. I got to the library at one oclock, and it started raining immediately !

We can also say

a. when I got to the library, it was already raining

b. the rain started some time before I went to the library

c. It started raining when I was walking to the library

d. it had started raining before I got to the library

e. it started raining as soon as I got to the library

Answer: E

41. Man : Why should you leave me? I love you.

Woman : … but I really have to go. Im sorry.

a. I hate you

b. I love you too

c. I really do not want to be here

d. Im sick of you

e. I dont like you

Answer : B

42. Man : I really have to say that ….

Woman : Thanks. But Im sorry I cant.

a. Im sorry.

b. Youre really jerk.

c. Youre really help me.

d. This is so embarrassing.

e. I have a crush on you.

Answer : E

43. Woman : Have you heard that the government will subsidize farmers who use organic farming?

Man : … because not many farmers are willing to do organic farming without some

support from the government.

a. I disagree with the idea

b. I dont really care about it

c. I think this is not a good idea

d. I think it is a good idea

e. I think the government should think about it twice

Answer : D

44. Man : Do you think that free education for poor people will be an effective policy?

Woman : … because this is what they really need.

a. I think this will help them a lot

b. I dont think that this is good

c. I think they will be spoiled

d. I dont think that its necessary

e. I disagree with the idea

Answer : A

45. Man : … Ive booked the table but you give it to other customers.

Woman : Im really sorry, Sir. Were going to fix it.

a. I really dont mind

b. This is really a nuisance.

c. This is nice.

d. I like it.

e. I am really happy with that.

Answer : B

One evening last week my and I were sitting quietly at home. Suddenly we heard a loud bang. I supposed that the old lady in the flat above ours was moving the furniture about. My wife was afraid that the noise would wake the baby. She turned down the TV and moment latter we heard someone calling for help.

I run upstairs. The old ladys door was shut but I could see smoke coming through the letter box and under the door and smell something burning. Ring the fire brigade . I should down to my wife.

I banged on the door but the old lady took a long time answer. I was turning over in my mind the idea of breaking the door down when she finally appeared.

I was having a bath, she said, when the water heater in the kitchen blew up. And I was getting dressed when you knocked.

I took her down stairs to our flat. Smoke was pouring out of the kitchen and the heater was in flames. Just then I heard a fire engine arriving outside and the heavy footsteps of the firemen on the stairs. Its in here, I shouted, You turned up promptly, I must say.

When I got back to our flat, my wife was making the old lady a cup of tea, Soon afterwards, the fire chief came in to ask a few questions. It turned out that the fire was not very serious and the firemen were already putting it out. When they left, my wife went up with the old lady to help her clean up the mess.

When she returned, my wife remarked : Its all right now. Nothing was damaged except the water heater. But wasnt it lucky that baby slept through the noise ?

She took the teacups into the kitchen and I heard her scream and the cups crash to the floor. When I got there, water dripping from the ceiling and forming a pool on the floor. The baby woke up at least and began to cry.

Choose the right statement

46. What is the story about ?

a. A disastrous accident

b. A confused old lady

c. A fire brigade in action

d. A surprising evening

e. A small accident in the kitchen

Answer : E

47. The writer suspected that something was wrong when

a. there was a loud noise

b. there was a cry for help

c. his wife was afraid of the noise

d. furniture was being moved about

e. he saw smoke coming through his letter-box

Answer : B

48. Which of the following statement is true ?

a. the old lady hurried to the door when yhe writer knocked

b. the noise in the old ladys flat didnt disturb the baby

c. the writer kicked the door open to save the old ladys life

d. there was great damage in the flat ofter the fire

e. the old lady immediately called the fire brigade

Answer : B

49. Turning over in my mind in paragraph 3 means

a. chancing c. reminding

b. repeating d.considering e.supposing

Answer : D

50. After reading the whole story, we know that

a. the old lady was good at house cleaning

b. the baby was startled by the some of the fire engine

c. the fire occurred because the old lady had been careless

d. the old lady always enjoyed having tea with the writers wife

e. the fire had caused a leak in the ceiling of the writers kitchen

Answer : E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>